Παιδί

Κορυφαία παιχνίδια λεπτών κινητικών δεξιοτήτων για μωρά ηλικίας 2 ετών και άνω

Ας ειπωθεί και καθησυχαστείτε, κάθε παιδί αναπτύσσεται με τους δικούς του ρυθμούς με αποκτήματα άλλοτε εκθαμβωτικά και άλλοτε δοκιμαστικά! Αυτό είναι φυσιολογικό και να θυμάστε ότι το παιδί σας χρειάζεται την ενθάρρυνση σας παρά τους φόβους σας για να περπατήσει. Εάν οι αμφιβολίες σας επιμείνουν, προτιμάτε την επικοινωνία με το γιατρό ή τον παιδίατρό σας, μη διστάσετε να μιλήσετε μαζί του για αυτό. Από την ηλικία των 2 ετών λοιπόν, ποιες δραστηριότητες και παιχνίδια μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας για να αναπτύξει τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες;

Απόκτηση λεπτών κινητικών δεξιοτήτων από 2 ετών: ας κάνουμε έναν απολογισμό!

Από 2 ετών έως 2 1/2 ετών

Από την ηλικία των 2 ετών, το παιδί σας θα έχει καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του. Μια σύντομη επισκόπηση των στοχευόμενων αγορών για την περίοδο 24-28 μηνών:

  • Το μωρό παίρνει το μολύβι του και στα δύο του χέρια και γράφει σε ένα σεντόνι.
  • Προσπαθεί να χαράξει ευθείες γραμμές (από το σημείο Α στο σημείο Β).
  • Καταφέρνει να στοιβάζει τουλάχιστον 6 κύβους για να χτίσει έναν πύργο και διασκεδάζει καταστρέφοντάς τον εξίσου γρήγορα.
  • Πέρνει προσεκτικά χάντρες σε μια ξύλινη ράβδο ή σε μια δαντέλα.

Και μετά, πέρα ​​από 2 1/2 ετών;

Σταδιακά, τους μήνες που ακολουθούν και ειδικά καθώς πλησιάζουν το νηπιαγωγείο, το μικρό σας θα πετύχει νέα κατορθώματα στις λεπτές κινητικές δεξιότητες όπως:

  • Να κρατάει το μολύβι ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη.
  • Να είναι ανεξάρτητο σε ορισμένες καθημερινές ενέργειες (βγάζοντας τις κάλτσες του, κλείνοντας φερμουάρ κ.λπ.)
  • Να χρησιμοποιεί ψαλίδι με το ένα χέρι για να κόψει χαρτί.

Τι ωραία κινητικά παιχνίδια να προσφέρουμε σε ένα παιδί 2 ετών και άνω;

“Το Ψαράκι” Μαγνητικός Πίνακας

Ιδανικό για την ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων με επιδεξιότητα. Το μωρό χρησιμοποιεί το μαγνητικό στυλό για να σύρει τα μικρά μάρμαρα μέσα στο λαβύρινθο. Το παιχνίδι καλύπτεται με μια διαφανή πλάκα που εμποδίζει τις μπάλες να διαφύγουν, εγγυημένη ασφάλεια!

Τα Ζώα της Σαβάννας Σετ Παιχνιδιού Με Κορδόνια

Ένα τέλειο παιχνίδι κορδονιών για εξάσκηση στο συντονισμό χεριού-ματιού. Το μωρό περνά τη δαντέλα μέσα από τις διάφορες τρύπες για να ζωντανέψει τα ζώα.

Τα Σχήματα “Μετρήστε Και Βιδώστε”

Τα ξύλινα κομμάτια είναι σχετικά μεγάλα για να τα πιάνουν εύκολα τα μικρά χέρια. Το μωρό θα διασκεδάσει ταξινομώντας τα και στη συνέχεια βιδώνοντάς τα στο στέλεχος. Ένα παιχνίδι που διαρκεί, αφού αργότερα θα έχει άλλες λειτουργίες: εκμάθηση χρωμάτων, μέτρηση κομματιών..

“Η Φάλαινα” Παιχνίδι Ισορροπίας

Πολύχρωμο παιχνίδι ισορροπίας για να αναπτυχθεί η λεπτή κινητική δεξιότητα και η συγκέντρωση. Τα παιδιά στοιβάζουν τα μικρά ψάρια  αναλόγως του χρώματος που δείχνει κάθε φορά το ζάρι!

Βάσεις και Κάρτες Δραστηριοτήτων Για Μωσαϊκά Fantacolor Junior

Με τα γεωμωσαϊκά ενθαρρύνεται η εκμάθηση οπτικού διαχωρισμού και η εξάσκηση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Παράλληλα αναπτύσσεται η φαντασία μέσω της δημιουργίας διαφόρων σχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *